HOME
MENUKORT
OM OS
KONTAKT & ÅBNINGSTIDER
BOSSKOK Take Away © Copyright 2014-2018 - Amagerbrogade 118 st.tv. - 2300 KBH S - Tlf.: 93 93 98 93 - E-mail: info@bosskok.dk
HISTORIEN BAG
BOSSKOK SUSHI&WOK slog for første gang dørene op i 2014 på Amagerbrogade 118, KØBENHAVN.
HISTORIEN BAG SUSHI
SUPER TILBUD
Idéen med sushi stammer fra en gammel kinesisk tradition, hvor man konserverede rå fisk ved at lagre det i ris.
Oprindeligt kommer denne tradition fra Tang Dynastiet i Kina, men senere blev blandingen af rå fisk
Der er dog kolossale forskelle mellem det, det oprindeligt var i Kina, og det man udviklede det til i Japan.
Den største forskel var, at man i Kina udelukkende brugte risen til opbevaring og konservering af fisken,
og spiste dermed kun den rå fisk.
I Muromachi-perioden, 1336-1573, begyndte man at blande eddike i risen,
På samme tid valgte man, i forbindelse med tilsættelsen af eddike, at springe konserveringsprocessen over, og blot tilberede retten direkte vha. eddike.
De efterfølgende århundreder blev brugt på at udvikle vore dages sushi fremstillingsteknikker, hvor der gøres brug af rismåtter.
I midten af 1800-tallet kom sushi endeligt til Japans hovedstad, Tokyo, hvor retten i vid udstrækning blev betragtet som en meget billig ret
og ris adopteret af japanerne.
og dermed opnåede stor popularitet.
hvilket resulterede i den velkendte syrlige smag af sushiris.